Vándorlás a pusztában - 2. nap

Vándorlás a pusztában - 2. nap

Kedd

Lőn este, s lőn reggel, második nap. A teremtés során Isten megalkotta a szárazföldet. Pontosan ilyen volt számunkra is a kedd - a megérkezés és berendezkedés háborgó tengere után kezdett lecsendesedni a hangulat.

Mondhatjuk, hogy kezdtek beindulni a dolgok. A finom reggelit (kenyér és felvágott) vidám zenebona követte (Isten számára ugyebár), amely után hatalmas szabadtéri program vette kezdetét, minek során az újonnan alakult törzsek számos játékban vettek részt: foci, röplabda, kosárlabda, partizán, lézerharc - és hatodik állomásként egy hűsítő limonádé. 

Ezalatt a szorgos kivik végigmentek az üres szobákon, hiszen a gyerekek versenyeznek a legtisztább szoba díjáért. Egy ilyen délelőtt megkoronázásaként álomszerű ebéd várt a táborra: gulyásleves és szilvás gombóc - rengeteg porcukorral! Nyami nyami, meg is telt a sok éhes bendő. Ebéd után mindenki egy dologra vár, ez pedig a büfé. Nem kell aggódni, minden gyerkőc boldog mosoly keretében távozott a megvásárolt nyalánkságokkal. Futás ki az udvarra… Hűha! Milyen furcsa alakok jelentek meg itt kődarabokkal a kezükben! (Bibliai hősöknek beöltözött kivik) Ezen a délutánon meglátogatott minket a harcos Nimród, részeg Noé, poklos Miriám, Potifárné, a hős Fineás, Bálám, a nagy varázsló, fátyolos Lea, és Ábrahám.

Miután kitalálták, jöhetett a délutáni dicséret, és a számháború. Ádáz küzdelem az ellenfél zászlójáért. Két menet után sem dőlt el, melyik csapat eszik több répát. Vacsorának csirkét ettünk tört krumplival, majd zuhany, és alvás…a gyerekeknek. Mert mi kivik nem ismerjük ezt a fogalmat.

Jó éjszakát tábor! Holnap új nap virrad, vajon mehetünk szafarizni és fürdeni a Balatonba, vagy elveri az eső a terveinket? Kiderül a kövi részben!

(Képek hamarosan érkeznek hozzá)

P.D.

Read more