Dzsungelato - első nap

Elkezdődött a várva várt tábor, a dzsungeli túra első napja. A gyerekek ahogy megérkeztek egyből David Livingstone-nal találták szembe magukat, aki elküldte őket egy kiképzésre, hogy az öt nap után már a gyerekek is képesek legyenek megküzdeni a dzsungeli vadakkal (a szülők megnyugtatására legyen mondva, hogy a tábor helyszínén csupán nyolc hullámos papagáj, kettő teknős és egy teljességgel ártalmatlan kutya található, amik aligha mondhatóak igazi vadállatoknak...).

A kiképzés első és legfontosabb pontja az étkezés volt, majd megtörtént a nagy gyerek sereg csapatokra osztása. A különböző csapatok különböző oktató órákon vehettek részt, ahol a dzsungeli élet alapismereteire tanította meg őket többek között Botanika Kata (a dzsungel növényzeti alapismeretek), Matt Róza (hajózási alapismeretek, Johann Mappalister (térképes alapismeretek), Tudóra (bennszülógia/ bennszülötekkel kapcsolatos alapismeretek)...

Ezek után kiderült, hogy a dzsungeli vándorlásunk során lezuhantunk a vízesésen (ami élővízesés néven fut, persze megint csak képzetbeli, jelképes zuhanás történt, semmi esetre se gondolják azt a kedves szülők, hogy csakúgy kitesszük a gyermekeiket bármiféle veszélyeknek). A zuhanást követően találkoztunk más hajótörötekkel is, akikekkel közösen megpróbáltunk olyan magas tornyot építeni, amivel visszamászhatnánk a vízesés tetejére, ám legnagyobb csalódottságunkra egy csapat sem tudott elég magas tornyot építeni.

Nem volt más választás, mint elkezdeni felfedezni az új dzsungeli tájat.

Izgatottan várjuk a következő nap eseményeit, ahol még többet megtudhatunk erről az ismeretlen dzsungelről...

Read more