Dzsungelato 2. nap - kedd

Eljött a kedd reggel, a nap különös erővel ragyogott fel a tekeresi égbolton.

A gyerekek reggele jól indult, ugyanis reggelire hot dogot szolgáltak fel a KIVI-k. Ezután bibliafoglalkozás következett, ahol Laci bácsi sok izgalmas dolgot mesélt Elizeusról.

A foglalkozás vége felé jártunk már, amikor rendkívüli dolog történt. Fekete festékbe burkolózva néhány indián közelített felénk. Számunkra érthetetlen csatakiáltást hallattak, majd futásnak eredtek. A táborlakók izgatottan rohantak utánuk. Nagyon rejtélyes fickók voltak, úgyhogy ott helyben ki is hívtuk őket egy vízicsatára. Mire mindenki felfegyverkezett vízipisztollyal, vízilufikkal, és vizes poharakkal, az indiánok is újra megjelentek. A tábor támadást indított a továbbra is bennszülött nyelven kiáltozó indiánok ellen. A hűs víz gyorsan csillapította a nyári melegben felhevült kedélyeket. Békénk jeleként egy közös tánccal szárítkoztunk.

Ezután a csapatok serény munkához láttak, ugyanis minden csapat kötelességei közé tartozott egy bunker felépítése, és a csapat zászlójának kitűzése. A kiéhezett gyerekeket kiadós ebéd várta. A délutáni sziesztát követően a táborozók megkóstolhatták a híres dzsungeli gelato-t, egy jeges különlegességet.

Folytatódtak az expedíciós képzések, ahol találkozhattunk ZOOé-val, Sir Francis Jungle kiképzőtiszttel, Johnny bunkerszakértővel, és Orosova archeológussal is.

Mikor a tábor épp összegyűlt, hogy  megvitassák a továbbiakat, három felfedező, és négy őslakos látszott közeledni. Igencsak gondban voltak egymás megértésével a nyelvi különbségek miatt, de szerencsére a rendelkezésünkre állt egy tolmács (bár időnként mintha kicsit pontatlan lett volna a fordítás… na mindegy).

Lehetőségünk volt beszélgetni a felfedezőkkel, és egy-két szívességért cserébe a törzsfőnökök is hajlandóak voltak megosztani pár igen érdekes információt. Az elejtett szavakból, és a tolmács segítségével lefordított találós kérdésekből egy  roppant izgalmas történet látszott körvonalazódni. Egy elveszett városról szereztünk tudomást, mely egy barlangba süllyedve őriz egy titokzatos kincset a Gelato-hegy mélyén. Hálánk jeléül gyümölcsökből és zöldségekből készült alkotásokkal ajándékoztuk meg a törzsfőket, amit örömmel el is fogadtak.

A nap zárásaként tábortűz és zeneszó várta a gyerekeket a naplementében.Végezetül már csak a fürdés és ágyba bújás feladata maradt a táborlakókra.

Egy ilyen mozgalmas nap után már mindenki jólesően hortyog.

Nagyon izgalmas dolgok történnek itt a táborban, kíváncsian várjuk, hogy holnap mire derül fény. Vajon megtaláljuk az elveszett várost, és így bizonyítjuk rátermettségünket Livingstone-nak?

Éjszaka lévén, már a KIVI-k is takaró alá kívánkoznak, így elköszönünk.

Szerdán találkozunk!

K.A., K.Z

Read more