Biblia azaz az első Gyere(K I)maTábor - 2019-08-16
Bakos Máté
2019-08-17 20:32:56
Kommentek (0)

Biblia - Péntek

Idei utolsó írásom ez Nektek, és biztosan lesz olyan amit a gyermekeitek már elmeséltek, ha éppen nem zuhantak álomba a tegnapi éjszakázás után. Bízom benne, hogy tudok újdonságokkal szolgálni… például egy tábori videóval... de nem ér most rögtön a végére pörgetni ??

Hetünk napjai sorrendben: Érkezés, Betörés, Kitörés, Áttörés, és végezetül elérkeztünk a péntekhez melynek neve: HÁLAADÁS

A péntek reggel 6:30-kor kezdődő imaalkalmunkon alig fértünk be az ebédlőbe, mert a tábor apraja- nagyja kijött, hogy bibliát olvasson, és imával indítsa a napot.

Bibliai foglalkozással kezdtük a délelőttöt, aminek végén egyszer csak félelmetes perzsa harcosok jelentek meg, és kihívták a tábor népét egy mindent eldöntő kalandjátékra. A KIVIkre megszólalásig hasonlító perzsák kemény ellenfélnek bizonyultak, de a szerencsés véletlenek a bátor táborozók javára billentették a mérleget, ezzel kolóniánk kivívta szabadságát. 

A csapatok azonnal tudták, hogy egy percig sem volt esélyük a győzelemre, a diadal csakis egy személynek köszönhető. Ezért hálaadó zsoltárokat írtak, melyeket ebéd után sorban elő is adtak. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy ennyire őszinte, és szívből jövő hálaadó énekeket ritkán hallani.


Az előadások után elindultunk, hogy leromboljuk a babiloniak által behozott állóképeket, bálványokat, jelképeket amiket a Babilon Múzeumban őriztek. 1 gyerek is elég hogy szétkapjon gyakorlatilag bármit. Ezekre a tárgyakra, szobrokra 120-an szabadultak rá, csak fa, papír, ragasztó, és hungarocell darabkák maradtak utánuk.

Megéheztünk, de a vigyázók már felkészültek erre is. Az asztalokat az udvarra cipelték (nyilván a székeket is), és felszolgálták a legcsodálatosabb dolgot, ami egy tésztával történhet, a bolognai spagettit. Az élő zenét a Grace Side együttes szolgáltatta.


Hálás szívvel, és teli hassal készültünk a pihenésre… a szobabulira, mert ugye minden szobában maradtak chips tartalékok amiket otthon egyedül megenni nem olyan szórakoztató. Annál inkább sztorizgatás, és társas közben.

A KIVI csapat is összegyűlt az ebédlőben, hogy méltóképpen lezárják a tábort. Ennek történéseit hagyományosan titkosítjuk, most sem történt ez másképp :) A héten 2 csapat holtversenyben végzett az első helyen, a Mencs Eszter, és a Dundi Dongók, nagy gratula nekik!

A Biblia tábor újra bizonyította, hogy az Úr a legjobbat a végére tartogatta. Köszönjük Nektek, hogy egész nyáron velünk tartottatok. 

Jövőre újra Tekeresen!


Bakos M.


Kommentek

Nincsenek megjeleníthető kommentek.

Írj te is kommentet: