Biblia azaz az első Gyere(K I)maTábor - 2019-08-15
Bakos Máté
2019-08-16 18:58:02
Kommentek (0)

Kedves Apa és Anya!


Annnnnyira überhiperszuperkirály volt a csütörtöki nap, hogy azt le se tudom írni! Annyi minden történt, nem is tudom, mit meséljek el először…
Reggel olyan korán keltem, mint még soha, mert Márk bácsi azt mondta, hogy aki szeretne, az részt vehet a kivik reggeli imaalkalmán. Olyan jó volt a nagyokkal együtt imádkozni! Ima után kimentünk a foci pályára és megtanultuk teljesen a táncot Hannával. Igazi profi táncosnak érzem már magam! Tánc után reggeliztünk, meg kitakarítottuk a szobánkat, majd dicséreteket énekeltünk a kivikkel. Dicséret után bibliafoglalkozás volt. Márk bácsi a tökéletes imáról beszélt, a Miatyánkról.
Ezután elképesztőőő dolog történt! Képzeljétek, valaki ellopta az összes pénzt, amit a csapatok a város közös zsinagógájának megépítésére adakoztak! Muszáj volt kiderítenünk, hogy hova tűnt a pénz, különben nem tud megépülni a zsinagógánk. Ezért egy óóóriási nyomozás indult: a csapatok egymással versenyezve próbálták minél gyorsabban megoldani a rejtélyt. A nyomozásban segített pár babiloni emberke is nekünk: volt itt egy kőműves, egy pék, egy beszédhibás politikus, egy idegenvezető, egy veterán Bady-builder harcos, egy beképzelt pojáca, egy öreg pár és egy emberekkel nagyon együttérző hóhér, meg egy dilinyós pap, aki össze-vissza ugrált meg halandzsázott a temploma körül. Ide-oda rohangáltunk a szereplők között, és próbáltunk minél több hasznos információt összegyűjteni tőlük. Nagggyon sokáig tartott a nyomozás. Volt több árulkodó jel, például egy vörös fonal meg egy szelet kenyér… Végül megtaláltuk az összes pénzt, de arra nem jöttünk rá, hogy ki volt a tolvaj. Pedig Jenőke biztos volt benne, hogy a kőműves volt, mert elmondása szerint egész éjjel a barátaival szórakozott. Dehát nincsenek is barátai!!!


A nyomozás közben annyira megéheztem, hogy még a borsófőzeléket is megettem. Utána pihentünk kicsit, meg büféztünk is. Csendes pihenő után kimentünk az udvarra, mert a kivik felvették a videóra a táncot. Négyszer is eltáncoltuk egymás után. Amúgy annyira vicces, a dalban azt éneklik, hogy adj egy szelet pizzát, adj egy szelet pizzát…


Tánc után elmentünk a csapatunkkal a piacra, vettünk fegyvereket a karakterünknek, meg fejlesztettük a városunkat: vettünk új épületeket és építettünk falakat is, utána meg királyoztunk, meg fociztunk. Ma volt a legkirályabb vacsora: hamburgeeeer. Annyira finom volt, hogy kettőt is ettem belőle. A hamburgerezés után leültünk a focipályán pokrócokra, Márk bácsi gitározott, és a csillagos ég alatt hosszan dicsértük az Urat. Fantasztikus volt.
Nagyon-nagyon jól érzem magam, de azért már picit hiányoztok is. De holnapután már találkozunk :)


Puszi:
Ödönke

Tusy


Kommentek

Nincsenek megjeleníthető kommentek.

Írj te is kommentet: