Biblia azaz az első Gyere(K I)maTábor - 2019-08-13
Bakos Máté
2019-08-14 12:23:17
Kommentek (0)

Kedves Anya és Apa!


Olyan jól érzem magam a táborban! Szupik a szobatársaim, szupik a kivik, szupik a programok és még a kaja is olyan nagyon szupi. Egyszerűen minden szupi-szuper!
Ma nagyon korán keltem, már hét órakor fent voltam. Reggeli torna helyett elkezdtünk megtanulni egy táncot az egyik kivilánnyal, Hannával. Azt mondták, hogy ha ügyesek leszünk, akkor a hét végére megtanuljuk a teljes táncot!

Tánc után elmentünk hot-dogot enni, utána pedig összegyűltünk az udvaron és dicséreteket énekeltünk a kivikkel. Annnyira király volt! Dicsi után Márk bácsi tanított nekünk arról, hogy milyen fontos imádkozni. Tudtátok, hogy az ima igazából személyes beszélgetés Istennel, és hogyha tényleg hittel imádkozunk, akkor bármit elérhetünk?


Ezután viszont egy elképesztőőő dolog történt!!! Miközben Márk bácsi tanított, két kivi kétségbeesetten rohant oda hozzá. Kiderült, hogy nyitva maradt a tábori gépen Márk bácsi levelezése, és az egyik kivi véletlenül észrevette, hogy egy nagyon ijesztő emailt kapott Márk bácsi egy ismeretlen feladótól. Az emailben volt egy videóüzenet is, amit Márk bácsi megmutatott az egész tábornak. A videóban maga Nabukodonozor király üzent nekünk. Nagyon ijesztő volt! Azt mondta, hogy elfoglalta a tábort és beolvasztotta a Babiloni Birodalomba. A tábort is el akarta pusztítani teljesen, de egyetlen egy ember miatt megkegyelmezett nekünk. Azt nem mondta, hogy ki miatt.. Azzal fenyegetőzött, hogy csak akkor enged szabadon bennünket, ha építünk egy várost a tábor területén. Elküldte hozzánk két testőrét is, hogy további utasításokat adjanak a városépítésről. De ez még mind semmi! Miután megnéztük a videót, a csapatok elkezdték keresni Nabukodonozor küldötteit. Össze-vissza rohangáltunk a táborban, mire végre megtaláltuk őket. Nagyon szigorúak voltak.


Az egyiktől kaptunk egy térképet, a másiktól pedig egy kódot, amik segítségével csomó mindent meg kellett keresnünk a táborban. Egész délelőtt próbáltuk megfejteni a testőrök rejtvényeit. Nagyoon izgalmas volt! Végül megtudtuk, hogy a város melyik negyede lesz a mi csapatunké. Ezt a negyedet kell fejlesztenünk a héten.A nagy rohangálásban úgy megéheztem, hogy az csak na. Az ebéd gulyásleves volt meg dereje. Persze mindent megettem. Ebéd után pihentünk egy kicsit, és büféztünk is Jenőkével.  A büfé után újra összegyűltek a csapatok. Annnyi mindent kellett csinálnunk! Kellett írnunk egy csapathimnuszt, rajzolnunk egy csapatzászlót, építenünk egy bunkert a csapatunknak és még a piacra is elmentünk, hogy fejleszthessük a városnegyedünket. Nagyon király bunkert építettünk, én csináltam a falakat hozzá.


A nagy építkezésben eléggé elfáradtam. Az építkezés után megvacsoráztunk, vacsi után pedig kimentünk tábortüzezni. Óóóriási volt a tűz! A tábortűznél a nap lezárásaként Márk bácsival dicséreteket énekeltünk.


De már nagyon késő van, muszáj lefeküdnöm, mert holnap is korán kelünk. Tovább fogjuk tanulni a táncot, meg építjük a városnegyedünket, meg tuti lesz még csomó más izgalmas dolog is…


Pusziii:
Ödönke

Írta: Tusy


Kommentek

Nincsenek megjeleníthető kommentek.

Írj te is kommentet: