Sport tábor - 2019-08-02
Bakos Máté
2019-08-03 01:39:33
Kommentek (0)

Sport tábor péntek

S ha csütörtököt mond már Péntek, akkor Robinson hazaküldi… :) 

Gergő ébresztését most nem minősíteném, inkább a következő, a gyerekek által írt verssorokkal szemléltetem:

’’Gergő mindig felébresztett, rosszul esett de felkeltem.’’

’’Jófej ez a Geri, a táborozókat mindig felveri.’’

’’Reggelente Geri hangja tőrként hasít fülkagylónkba.’’

A reggeli átmozgatást most egy szalagfogóval oldottuk meg lévén, hogy a fáradtság első jelei végre megmutatkoztak a gyerekeken. Nem is játszottunk sokáig, miután eléggé felébredtünk, szellemi táplálék után néztünk.

Bibliai foglalkozásunkat követően egy klasszikus sorverseny játék töltötte ki délelőttünket, melyről most nem ejtenék több szót, a képek beszédesebbek.


Az ebéd-csendespihenő-büfé triumvirátusa szilárdan tartja magát a legnépszerűbb programjaink között. A mai napon kicsit engedékenyebbek voltunk, ennek a chips-készletünk látta kárát, ugyanis a szobák szinte versenyt rendeztek, hogy kinek lesz az esti ’’szobabulira’’ több nassolnivalója. 

Nincs sport tábor felhőszakadás nélkül, mely menetrendszerűen meg is érkezett. Egy masszív nyári zápor áztatta el a Balaton keleti medencéjét, és vele együtt Tekerest is. Természetesen fel voltunk készülve erre is, egy lóti-futi versenyt rendeztünk, ahol érdekes kérdésekre kerestük a válaszokat. Néhány kérdés, és az azokra adott válasz a teljesség igénye nélkül:

’’Fejezd be az igét: Az Úrért és…….. (a hatalomért!)’’

’’Sport táborban jártam, sok sportot próbáltam. Beni volt a kivim, ez menő, le a földre 5 fekvő!’’

’’Milyen úszásnemek vannak? Pille, hát, mell, gyors, kutya, béka.’’

’’Ki az a kivi, akire illik a leírás? Kinézete, mint Egyiptom hercege, a gyűrűn lóg fejjel lefele. – Mózes.’’

’’Miért adta el az áldását Ézsaú? Egy tál húslevesért!’’


Vacsoráig még volt idő az elmaradt, de kihagyhatatlan kivi-diák meccsekre. Igazából nem volt választásunk, muszáj volt kiállnunk ellenük, mert még a végén nyámnyilának titulálnak minket. Persze kicsit hagytuk őket is nyerni, hogy a boldogságunk teljes legyen. Végső titkos célunk, hogy 11-kor elkezdhessük a kivik búcsú estjét, ami hasonló Columbo feleségéhez. Mindenki beszél róla, de (a kiviken kívül) még senki sem látta.


Vacsora és tisztálkodás után még beiktattuk még az Agymanók című filmet. 

A hét méltó megkoronázásaként "szobabulit" tarthattak a gyerekek, ami nagyvonalakban a héten elraktározott chips-készletek rituális elpusztítását jelenti beszélgetéssel, és játékkal egybekötve.

A héten két nagyon jó tábori videó is készült, amire viszont még várnotok kell, hiszen az nem lenne igazságos, ha a gyerekek előtt megnézhetnétek.

Köszönjük az egész hetes figyelmet és a visszajelzéseket, a holnapi beszámolókat már a táborozók tartják nektek. 

Bakos M.Kommentek

Nincsenek megjeleníthető kommentek.

Írj te is kommentet: