Bakos Máté
2019-08-17 20:32:56
Kommentek (0)

Biblia - Péntek

Idei utolsó írásom ez Nektek, és biztosan lesz olyan amit a gyermekeitek már elmeséltek, ha éppen nem zuhantak álomba a tegnapi éjszakázás után. Bízom benne, hogy tudok újdonságokkal szolgálni… például egy tábori videóval... de nem ér most rögtön a végére pörgetni ??


Bakos Máté
2019-08-16 18:58:02
Kommentek (0)

Kedves Apa és Anya!


Annnnnyira überhiperszuperkirály volt a csütörtöki nap, hogy azt le se tudom írni! Annyi minden történt, nem is tudom, mit meséljek el először…
Reggel olyan korán keltem, mint még soha, mert Márk bácsi azt mondta, hogy aki szeretne, az részt vehet a kivik reggeli imaalkalmán. Olyan jó volt a nagyokkal együtt imádkozni! Ima után kimentünk a foci pályára és megtanultuk teljesen a táncot Hannával. Igazi profi táncosnak érzem már magam! Tánc után reggeliztünk, meg kitakarítottuk a szobánkat, majd dicséreteket énekeltünk a kivikkel. Dicséret után bibliafoglalkozás volt. Márk bácsi a tökéletes imáról beszélt, a Miatyánkról.
Ezután elképesztőőő dolog történt! Képzeljétek, valaki ellopta az összes pénzt, amit a csapatok a város közös zsinagógájának megépítésére adakoztak! Muszáj volt kiderítenünk, hogy hova tűnt a pénz, különben nem tud megépülni a zsinagógánk. Ezért egy óóóriási nyomozás indult: a csapatok egymással versenyezve próbálták minél gyorsabban megoldani a rejtélyt. A nyomozásban segített pár babiloni emberke is nekünk: volt itt egy kőműves, egy pék, egy beszédhibás politikus, egy idegenvezető, egy veterán Bady-builder harcos, egy beképzelt pojáca, egy öreg pár és egy emberekkel nagyon együttérző hóhér, meg egy dilinyós pap, aki össze-vissza ugrált meg halandzsázott a temploma körül. Ide-oda rohangáltunk a szereplők között, és próbáltunk minél több hasznos információt összegyűjteni tőlük. Nagggyon sokáig tartott a nyomozás. Volt több árulkodó jel, például egy vörös fonal meg egy szelet kenyér… Végül megtaláltuk az összes pénzt, de arra nem jöttünk rá, hogy ki volt a tolvaj. Pedig Jenőke biztos volt benne, hogy a kőműves volt, mert elmondása szerint egész éjjel a barátaival szórakozott. Dehát nincsenek is barátai!!!


Bakos Máté
2019-08-15 10:05:48
Kommentek (0)

Szerda - kitörés

Szerdai napunkat okkal neveztük el a kitörés napjának.  Ahhoz viszont, hogy ezt megértsétek, tisztában kell lennetek az eddigi történésekkel, és az elkövetkező dolgokkal. Tegnap volt a Betörés, amikor is Nabukodonozor elfoglalta a tábort, és felépítette benne Babilont. A városon belül létesült egy zsidó negyed, amely 6 részből áll. A 6 csapat ezeket a városrészeket, illetve saját Dániel karaktereit fejleszti. A városrészeket épületek megvételével lehet fejleszteni, a karaktert képességpontok, és öltözet vásárlásával. Pontokat a programok során lehet gyűjteni, és a piacon lehet Balira váltani, ami a hivatalos fizetőeszköz a játékban. Azt hiszem ez így kezdetnek elég, a különböző váratlan eseményekkel most nem sokkolnálak titeket.


Bakos Máté
2019-08-14 12:23:17
Kommentek (0)

Kedves Anya és Apa!


Olyan jól érzem magam a táborban! Szupik a szobatársaim, szupik a kivik, szupik a programok és még a kaja is olyan nagyon szupi. Egyszerűen minden szupi-szuper!
Ma nagyon korán keltem, már hét órakor fent voltam. Reggeli torna helyett elkezdtünk megtanulni egy táncot az egyik kivilánnyal, Hannával. Azt mondták, hogy ha ügyesek leszünk, akkor a hét végére megtanuljuk a teljes táncot!


Bakos Máté
2019-08-14 12:15:01
Kommentek (0)

Kedves Apa és Anya!


Bocsánat, hogy ilyen későn írok, de annnnnyira jóóó volt az első nap a táborban, hogy teljesen elfelejtettem írni nektek. Ígérem, többször nem fordul elő…
Na de hol is kezdjem… Ha jól emlékszem, már délben megérkeztünk a táborba. Utána beosztottak minket szobákba, és képzeljétek, megint a Jenőkével vagyok egy szobában! Ja és minden szoba kapott egy kivit is. A mi kivink annnyira jófej, a legeslegjobb fej az egész táborban!


Bakos Máté
2019-08-09 08:22:16
Kommentek (0)Bakos Máté
2019-08-06 22:24:44
Kommentek (0)

Military táborunk első napja elég keményre sikerült, nézzétek csak...Bakos Máté
2019-08-03 01:39:33
Kommentek (0)

Sport tábor péntek

S ha csütörtököt mond már Péntek, akkor Robinson hazaküldi… :) 


Bakos Máté
2019-08-02 14:07:42
Kommentek (0)

Sport tábor csütörtök

Csütörtökön sem mondtunk csütörtököt… ha annyi pénzem lenne ahányszor már ellőttem ezt a szóviccet, most valami egzotikusabb helyen nyaralnék, mondjuk a trópusi Járda - szigeteken. Reggeli ébresztőnket ismét Gergő prezentálta, a reggeli átmozgatást pedig Beni vezényelte le. Reggeli után hetünk egyik csúcspontja következett, amit a tikkadt táborozók már annyira vártak, hogy volt aki már reggel fürdőruhába öltözött át. És igen, kedves Olvasó, valószínűleg már kitalálta, hogy utunk a Balatonhoz vezetett. Kb. egy órát élveztük a Balaton hűsítő vizét, majd pedig a parton száradtunk és élveztük a jó időt.


Bakos Máté
2019-08-01 14:16:37
Kommentek (0)

Kedves Olvasók!


Magam sem tudom mi vett rá arra, hogy papírt és tollat ragadjak… ja nem, hogy leüljek a számítógép elé és megírjam a mai blogot. Az előttem írókhoz képest igen csekély tapasztalattal rendelkezem a blogírás terén, de a mai nap annyira nagyszerű volt és páratlan Tekeres történelmében, hogy nem maradhat ki a tudósításból… na de ne rohanjunk annyira előre, csak szépen lassan lépésről lépésre.
Ma reggel ismételten Gergő dallamos hangjára kelhettünk. Majd szépen megreggeliztünk, és ez megédesítette napunkat. Szó szerint, hiszen kalács lekvárral igazi cukiságbomba volt így korán reggel. Reggeli közben már dolgos népünk nekilátott, hogy a délelőtti program fő meglepetését az ugrálóvárakat felállítsák. Természetesen utána rögtön minőség ellenőrzést is kellett végezni rajtuk.