Makkai Ferenc és Kati

Makkai Ferencnek hívnak. Az Úr 1990. évében tértem meg a Hit Gyülekezetében, ami már valóságosan is a múlt század, kimondani is sok, de a múlt évezred. Megtérésem után rövidesen csatlakoztam az iskolai gyermekszolgálathoz, ahol 20 évet töltöttem a gyerekek között. 1997. évben Gyülekezetünk vezetősége felkért az Alsótekeresi tábor vezetésére, ahol néhány év után már harmadmagammal terelgettem a gyerekeket. Turóczi Gábor és Bódi László azóta is oszlopos támogatója a gyermekek táboroztatásának.

Növekvő gyermeklétszám hívta életre a Kiviséget (Keresztény Ifjúsági Vigyázó), akik önkéntes szárnyalásukkal segítik turnusaink megvalósulását. Tekeresi szolgálattal egy időben a Bornemisza Péter Gimnázium Újszász utcai tagintézményében tanítóként kezdtem el a pedagógusi munkámat. 23 év óta nős vagyok. Feleségem, Kati a kezdetektől segíti munkámat. Három gyermekünk van, akik közül ketten már teljes értékű Kiviként segítik a tekeresi álomgyártást.


Szabados Márk

2010 óta vagyok a Tekeresi táborokban KIVItelező személy többnyire Bódi László égisze alatt. Makkai Ferenccel közösen 2013-ban csináltunk együtt egy Focitábort Tekeresen, majd 2016-ban újra megrendezésre került egy Focitábor Feri főkivi felügyelete alatt, de önállóan ténykedhettünk feleségemmel Timivel. Ezután tavaly is megrendezésre került a Virtuóz tábor és Idén az a megtiszteltetés ért, hogy 2 tábort is vihetünk a Bibliát és a Virtuózt is. Nagy megtiszteltetés tábort vezetni és nagy felelősség is. 3 gyermekemmel itthon gyakorlok sokat és igyekszem a táborozó gyerekeknek is olyan élményeket nyújtani, mint a gyermekimnek. Ja igen EGY feleségem van aki nyaranta tekerest látogatta gyermekként és HÁROM gyermekem, akik már táboroztak szintén sokat. Remélem idén is tudunk a Kivikkel a gyerekeknek értékeket átadni és élményekkel gazdagítani a nyarat!


Rimay Zoé

Közel 15 év kiviskedéssel a szárnyaim alatt továbbra is töretlen lelkesedéssel töltöm szabadidőm és szabadságom jó részét Tekeresen. Második otthonomban idén az Inter-SZPA focitábor koordinálásában fogok segédkezni, és random megjelenek majd egyéb táborok végén is takarítani.


Janocha Niki

 • Sziasztok,
 • Niki vagyok.
 • Költöző madár.
 • Kivi évben számolva körülbelül 100 éves..
 • De persze ezt letagadom, ha rákérdeztek.
 • Szeretek táborozni, táboroztatni, szervezkedni, nevettetni.
 • Első körben szerintem elég, ha ennyit tudtok rólam,
 • Tekeresen úgy is kiderül ki vagyok/kik vagytok.
 • Makkai Feri bácsi táboraiban találtok rám.

Bakos Gábor

Gábor, ha úgy tetszik Maci vagyok, mikor melyik... Rám ragadt a név és biztos nem az alkatom teszi... Valószínűleg azért mert erős vagyok közben gyengéd, szeretek ásni és közben mégsem, szeretek nagyokat álmodni és aztán azokat és mások álmát megvalósítani...

10-nél több éve életem szerves része Tekeres, mert itt értékes, odaszánt KIVIkkel tenyleg életre szóló élményeket adhatunk. Csak a képzelet szab határt, az meg úgy végtelen, tehát a gomba az semmi... Ha jössz elmagyarázom és jót nevetünk! Cattanj rá tekeresre és éljük túl együtt!

Ahol az álom és valóság összeér, Tekeresen találkozunk!...


Bakos Máté

Sziasztok, Máté KIVI vagyok.

12 év tapasztalattal már a "vén" (értsd: tapasztalt, okos, ügyes, szerény) jómadarak táborát erősítem. Magamról még annyit, hogy már fészket raktam a párommal, és három fiókát nevelünk. Tekeres hatására lettem tanító, és ha éppen nem táboroztatok, év közben a Bornemiszában boldogítom az ifjúságot.

Tekeres függő vagyok. Papírom van róla, és vállalom. Függtem már a kalandpályán, a mászófalon, és a bakonyi vízesés fölött is. Ha már voltál a táborban tudod miről beszélek. Ha még nem, akkor gyere, és fedezd fel!

Remélem idén is sokan leszünk, én már nagyon várom :)


Men Sovanara

 • Én vagyok a Sovanara,
 • Tekeresre megyek odahaza.
 • Tekeres a nyári othonom,
 • Szerintem nektek is, gondolom.
 • Élvezem a az életet.
 • Tekeresen így megy ez!
 • Szeretek veletek lenni,
 • Szeretek veletek nevetni.
 • Értem mi a jó móka,
 • Határokon belül dalolva.
 • Mindig első a gyerek,
 • Család centrikusnak megy ez.
 • Konyha van a szívemben,
 • Ha zug vacsi kell...
 • TEKERESEN KERESHETSZ

Tóth Olivér

Olivér vagyok (bár lehet néhányan csak David Luiz-ként emlékeztek rám), ez lesz az ötödik nyaram kiviként.

Általában a Biblia és a Túlélő táborokban tevékenykedem, hogy mikor mit csinálok éppen, az nagyon változó. Voltam már Sir Lancelot, Camelot lovagja, Dr. Tantál Dezső őrült tudós, a magyar szuperkatona megalkotója, de előfordult az is, hogy a Fáraó megbízásából egész Egyiptom élelmezését kellett megszerveznem a nagy éhínség beállta előtt. Ha éppen nem egy birodalom gazdasági ügyeit intézem, akkor az ENSZ képviseletében vagyok békefenntartó a fordulatos, és meglepetésekkel teli tekeresi számháborúban, vagy a vidámpark információs pultjában ücsörgök vörös szakállú barátom társaságában, kedvező hitelkonstrukciókat és dizájnos klubkártyákat kínálgatva gyerekeknek, ha van szabadidőm, jégkrémet eszem.

Biztos vagyok benne, hogy az idei nyár is tele lesz kreatív alkotásokkal, bár nehéz megmondani előre, hogy a spanyolviaszt vagy az angolteát találjuk majd fel előbb, de az biztos, hogy mindent német precizitással kivitelezünk.


Jelfi Dorka

A kedvenc évszakom a nyár. És hogy miért? Természetesen azért mert akkor van TEKERES! Egész évben türelmetlenül várom mikor nyitja meg újra kapuit a tábor. 10 éve jártam először Tekeresen, mint táborozó és egyből magával ragadott a hely, azóta már KIVI-ként töltöm ott a nyaraimat. Számomra Tekeres olyan, mint egy második otthon, egy kis sziget ahol az ember csak boldog lehet, de ha felül az iskolabuszra és tudja, hogy most nem a strandra mennek máris honvágya van és nem hiszi el, hogy ez a kaland is ilyen gyorsan véget ér. De ha haza is kell menni néha az emlékek mindig ott lesznek, hisz felejthetetlenek a programok és az ott kötött barátságok és természtesen a sok nevetés. Remélem nyáron találkozunk!Üveges Ariel

Sziasztok! :)

Röviden magamról:

Négy éve vagyok kivi.

Csak 3 visszajelzést írok le, amit azoktól a srácoktól kaptam, akik az én szobámba voltak, és búcsúként ezt mondták nekem:

 • "Te voltál a legjobb kivim Kérdi Áron és Zubi (Zubor Dani) után egy kicsivel!" (Kalmár Dávid)
 • "Jövőre is te leszel a kivim!" (Gyurkó Ábris)
 • "Jókat lehetett veled beszélgetni, és hülyéskedni!" (Tajti Bernát)

Számomra fontos hogy tudjak másoknak adni és örülök, ha ez sikerrel jár.


Unyi Roberta

Roberta vagyok (bár sokan csak úgy ismernek, Robci:) ), és idén lesz a 6. éve, hogy Veletek, kedves gyerekek, táborozhatok és kergethetem az álmaim, na meg titeket, Tekeresen. Egészen 4.-es korom óta nem telt el úgy nyár -és idén sem lesz ez másképp-, hogy ne lettem volna egy-két hetet lent, hiszen bizony minden nyáron van ott valami csoda-dolog.

Hogy még mit lehet rólam tudni? Szeretem az embereket, leginkább a gyerekeket, szeretem a természetet, az állatokat, (ezért is tanulok nagy lelkesen az Eltén, hogy egyszer majd biológia-kémia tanár legyek), szeretem amikor tudunk egymásra odafigyelni, változni, szeretem ahogy "látom rajtad Jézus arcát", szeretem amikor barátságok alakulnak és válnak életreszólóvá, nagyon szeretek zenélni, játszani, nevetni, mosolyogni... Szóval szeretem Tekerest. :)

Remélem ott leszel Te is, aki ezt most olvasod és találkozunk!


Badinszky Bence

Badinszky Bence vagyok, de a legtöbben úgy hívnak: Bady vagy Bááádii. Esetleg El Padre.

Szeretem a sportokat, főleg a focit és a röpit, tábortűzi-szinten gitározom is ha úgy van, de a lényeg, hogy nagyon-nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, Ti vagytok a szívem egyik csücske.

2016-ban kezdtem el Tekeresen KIVI-skedni, és nagyon megtetszett a táboroztatás, nem is értem, miért nem kezdtem el korábban. Minden eddigi táborom felejthetetlen emlék, főképp miattatok!

Remélem találkozunk, lurkók!

Utóirat: Idén terv szerint a Biblia Táborban és a Virtuóz Táborban leszek KIVI :)


Ács Borbála

Bori vagyok, már 8 éve elkötelezett Tekeres rajongó.

Alsótekeres egy csodás hely, el se tudom képzelni a nyarat tábor nélkül. Rengeteg dolog van, amit nagyon szeretek a KIVIségben, például szeretek vicces jelmezeket készíteni, hogy a játékainkban Groot, vagy Han Solo is részt vehessen. Nagyon szeretem az előkészítési és szervezési feladatokat, mert a fantasztikus barátaimmal még a tavaszi nagytakarítás is nagyon nagy móka és persze nagyon szeretek táborozni, veletek együtt izgulni a játékos vetélkedőben és bokrokban bujkálni az elemlámpámmal az esti számháborúban.

Már alig várom, hogy az idén is hangos gyerek (és kicsit mélyebb KIVI) kacajtól remegjenek az alsótekeresi ablakok!

Ott találkozunk!


Nagy Gergely

Nincs több iskola.. Nincs több számolás.. nincs több olvasás.. nincs több dolgozat.. nincs több házi feladat.. :-( igazán szomorú… de majd közösen kitaláljuk, hogyan tudjuk kibírni ezt a nehéz időszakot.. például csendes pihenőben közös tanulás? Az előző tanév ismétlése? Hiányzó munkafüzeti feladatok pótlása? Vagy a következő évi tananyagba belenézni? Na?? Mit szóltok???

Gergő (bácsi) vagyok. Hobbiból világjáró, 100 km-eket 24 óra alatt lesétáló és videó vágó. Év közben tanító bácsi, nyáron KIVI. 12 éve, előbbi csak 1 éve. Egész évben gyerekekkel vagyok megállás nélkül, aztán amikor pihenhetnék 4-5 hétig lejövök táboroztatni Tekeresre.. erre ésszerű magyarázat nincs, egyszerűen csak nagyon szeretem őket.

Jókedv, ének tapssal tánccal síppal dobbal gitárral, sok sok pacsi és győzelem. Ezt szeretném idén is biztosítani számotokra. Maradjon meglepetés, hogy melyik táborokban. De 62% esély van rá, hogy fogunk találkozni! :-)


Harmath Dávid

2015 volt az az esztendő melyben én Harmath Dávid KIVI jómadárrá lettem avanzsálva. Fontos rólam tudni, hogy énekes madár vagyok, minden évben tekeresre költöző. Más szóval egy dalos pacsirta. Irreálisan szeretem a zenét, a focit na meg persze a Bibliát- talán pont emiatt is megyek idén is a biblia táborba-, na meg nyilván titeket kedves lurkók, akik már be vagytok zsongva a táborok miatt (velem együtt) :D. Gyertek Tekeresre, király lesz!!


Kollár Eszter

Sziasztok Kollár Eszter vagyok!

Gyerekként én is jártam Tekeresre és nagyon élveztem. Most már két éve KIVI-ként vagyok jelen a táborokban. Ezt még jobban élvezem.

Év közben tudásomat gyarapítom és KIVI hangomat képzem Művészeti iskolában. Ha még esetleg nem hallottad, hogy énekelnek a KIVI madarak akkor gyere el Tekeresre és megtudhatod! Nagyon szeretek zenélni, táncolni, új ismeretségeket kötni és hasznosan tölteni az időmet. Ha még nem találkoztunk volna gyere el idén (is) Tekeresre, hogy találkozhassunk!


Vracsarity Dóra

Vracsarity Dóri vagyok. :)

Alsótekeresi rajongásom 13 éves koromban kezdődött, először csak buzgó táborozóként, 7 éve pedig KIVI-ként. Mindig boldoggá tesz a tekeresi hangulat. Van valami csoda a helyben, amiről úgy érzem, hogy veszteség volna lemaradni.

Szeretek szemtanúja lenni, ahogy örök barátságok születnek, és szeretek fültanuja lenni a bölcs gyerekeknek, akik mindig hagynak bennem valami maradandót. Itt olyan tapasztalatok birtokába juthatok, amit nem lehet pótolni. Mindig többként megyek el a táborból, mint ahogy oda mentem.